Forumregels

Welkom op het forum van Weet. Als gast kun je je registreren. Wil je graag meeschrijven? Dat kan alleen als lotgenoot. We laten geen familie of partners toe op dit forum. Stel je even voor in het subtopic 'Stel je voor'. Het is ook handig om de forumregels even door te lezen, het noemen van onder andere gewicht kCal en BMI is niet toegestaan.
Gesloten
Iris
Site Beheer
Berichten: 1400
Lid geworden op: 10 dec 2014, 08:31

Forumregels

Bericht door Iris »

De regels van het forum

Welkom! Het doel van dit forum is steun vinden in de strijd tegen een eetstoornis. Het forum van Weet is toegankelijk voor iedereen die zijn/haar verhaal kwijt wil of de verhalen van een ander wil lezen. Het doel hiervan is steun vinden en geven in de strijd tegen een eetstoornis, door middel van lotgenotencontact. Voor veel mensen is dit forum het eerste contact met lotgenoten, dan wel waar de eerste (h)erkenning gevonden kan worden over de eigen eetstoornis. In principe is iedereen vrij om te schrijven wat zij wil, weliswaar gebonden aan een aantal huisregels. Deze regels zijn als volgt:

1. Wees altijd eerlijk en vertel de waarheid. Alles is hier gebaseerd op vertrouwen, anders werkt het niet. Aandacht vragen door (erge) dingen te verzinnen komt helaas wel eens voor. Dit kan niet worden geaccepteerd.

2. Reageer altijd respectvol ten opzichte van anderen. Dat betekent niet dat je altijd aardig en meegaand hoeft te zijn. Als je vindt dat iemand niet goed bezig is, help je het meeste door ook daarop te wijzen, met respect maar duidelijk.

3. Geef anderen de gelegenheid om je te steunen. Leg uit wat je probleem is, wat je voelt. En lees de reacties van anderen, en reageer ook weer daarop. Met een heel erg somber bericht waar alleen maar in staat dat het heel erg slecht gaat weet niemand raad.

4. Wanneer je zelf worstelt met een eetprobleem: het forum is er voor jou! Denk niet dat je alleen maar moet reageren op anderen en jouw verhaal er niet toe doet. Wanneer je meer bezig bent met de problemen van anderen dan met die van jezelf, dan gebruik je het forum niet op de manier waarvoor het bedoeld is.

5. Als je actief mee wilt gaan schrijven, wordt het gewaardeerd als je je even voorstelt. Dat hoeft niet heel uitgebreid te zijn, leeftijd en reden voor aanmelding kan al genoeg zijn.

6. Soms kan het heel erg slecht gaan, en het is goed om daarover te praten. Wanneer het forum (of de chat) je niet genoeg helpt, en je bent bang dat je jezelf wat aan zult doen, dan is het tijd om (professionele!) hulp in te schakelen. Een dienstdoende arts kan bijvoorbeeld altijd de crisisdienst waarschuwen. Je kunt ook eerst de Sensoor bellen (0900 0767), naar https://www.113online.nl/‎ gaan, of iemand anders in je omgeving zoeken die je kan helpen.

7. Voor berichten over zeer ernstige zaken, zoals bijvoorbeeld een zelfmoordpoging of het overlijden van iemand die hier komt of kwam, moet eerst toestemming worden gevraagd, per e-mail naar de beheerders. Om misverstanden en misbruik te voorkomen is het - helaas - ook nodig dat een dergelijk bericht nagetrokken wordt.

8. Hoewel een prikbord hier door een ieder is te lezen: beschouw alles als vertrouwelijk. Als je helemaal anoniem wil blijven: verzin een naam voor jezelf (maar niet meer dan één!), en stel je profiel zo in dat je emailadres niet voor iedereen zichtbaar is.

9. Het komt soms voor dat mensen meerdere namen (gaan) gebruiken, en zelfs zich als een andere (verzonnen) persoon voordoen. Door vergelijking van IP-nummers en de logfiles is dit meestal na te gaan. Wanneer je zelf denkt dat dit bij iemand zo is, en het gaat om meer dan een enkel bericht, ga er niet op in via het forum, maar meld het dan per e-mail aan de beheerder van de prikborden.

10. Wanneer je elke vijf minuten moet kijken of er weer nieuwe berichten zijn, heb je waarschijnlijk een forumverslaving opgelopen... Probeer het te beperken tot maximaal een paar keer per dag.

11. Het is niet de bedoeling dat het forum gebruikt wordt om tips en trucs uit te wisselen (hoe je kunt overgeven, welke afval- of vochtafdrijvende middelen je waar kunt halen, enzovoorts).

12. Het vermelden van gewichten in berichten kan ertoe leiden dat anderen weer in de verleiding komen verder af te vallen, of zich veel te dik vinden. Om dit te voorkomen is het verboden om gewichten te noemen (en dus ook opmerkingen als 'ik moet nog 2 ons aankomen om tot een gezond gewicht te komen' zijn niet toegestaan) Hetzelfde geldt voor het gebruik van je body mass index (bmi): Je mag best je bmi uitrekenen, maar geef alleen aan wat er uit de test komt (je hebt onder/overgewicht etc), en niet het getal zelf. Ook niet denken 'ik heb overgewicht, dat triggert niemand'. De regels gelden voor iedereen.

13. Ook het noemen van het aantal kcal. dat je binnenkrijgt kan een forumgenoot triggeren. Het is niet de bedoeling dat je het aantal kcal. van wat je eet noemt. Laat dat (bijv. in je eetdagboek) achterwege.

14. Reclame voor middelen of therapieën is niet toegestaan, ook niet bij 'oproepjes'.

15. Wanneer bovenstaande regels overtreden worden, kunnen de volgende maatregelen getroffen worden:
1. Waarschuwing
2. Ban voor 24 uur
3. Ban voor week
4. Definitieve IP-ban

16. Het wijzigen van je nickname. Voorheen was het zo dat je alleen je nickname kon wijzigen naar je echte naam, wat zo afgesproken was om continue verzoeken tot naamswijziging te voorkomen, evenals verwarring over wie nu wie is. Maar we snappen ook dat onder je echte naam prikken soms ook echt niet prettig meer voelt; het blijft immers een forum waar iedereen zo op kan, je weet niet wie er allemaal meeleest, en er wordt vaak kwetsbare informatie gedeeld. Daarom hebben we besloten tot een regelwijziging: mits er een goede reden is, kun je ook van je echte naam naar een nickname gaan. PB hiervoor even een moderator, in een topic kan het over het hoofd gezien worden.

17. Het kan altijd voorkomen dat er berichten worden geplaatst die niet door de beugel kunnen. Als jij een bericht ziet dat je niet vindt kunnen, dan kun je dit melden aan een van de moderators. Stuur een mail of pb naar een van ons en vermeld hierin het bericht, en wat jij er overschrijdend aan vindt.

18. Als je hier regelmatig prikt is het de bedoeling dat je je even voorstelt. Dat hoeft geen levensverhaal te worden, maar even kort wie je bent en wat je hoopt te vinden op het prikbord is voldoende.

19. Het verwijderen van berichten. Het verwijderen en aanpassen van eerder geschreven berichten is mogelijk. Ten behoeve van de leesbaarheid van het forum is het echter niet wenselijk dit veel toe te passen. Het is wel toegestaan, maar bij overmatig gebruik van deze functie volgt er een waarschuwing volgens het bij 15 uitgelegde schema.

Je kunt ons via ons profiel een PM sturen.

Zo helpen jullie ons ook om hier een oogje in het zeil te houden.

We hopen dat het forum een prettige plek kan worden voor iedereen, laten we daar gezamenlijk ons best voor doen.

Bedankt!
Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.
Gesloten